Išvyka į Vilniaus universiteto geologijos muziejų

Pažintinės mokomosios išvykos – tai galimybė plėsti geografinį akiratį, domėtis mokomaisiais dalykais, įgauti dar didesnę motyvaciją pažinti mus supantį pasaulį. Širvintų r. Barskūnų pagrindinės mokyklos 6–8 klasių mokiniai, lydimi geografijos vyr. mokytojos D. Savickienės ir biologijos mokytojos V. Kvakšienės, spalio 11 d. važiavo į Vilniaus universiteto geologijos muziejų, kur vyko integruota geografijos-biologijos pamoka.
Mineralogijos muziejaus rinkinį sudaro mokomosios-demonstracinės regioninės geologijos, paleontologijos, mineralogijos kolekcijos. Mokiniai sužinojo, kas buvo šio muziejaus įkūrėjas, išklausė paskaitą apie mineralų rinkinius, išsiaiškino, kuo skiriasi brangakmeniai nuo pusbrangių ir dailės akmenų. Susidomėję klausėsi apie smaragdą, morganitą, akvamariną, žėrintį heliodorą, safyrą. Mokiniai turėjo unikalią galimybę susipažinti su mineralų rūšimis, juos apžiūrėti, paliesti, mikroskopu tyrinėti jų sudėtį. Netradicinė pamoka buvo įdomi, nes mokykloje taip išsamiai susipažinti su tokiais mineralais tikrai nepavyktų.
Mokiniai ir mokytojos dėkoja muziejaus vadovei už įdomią paskaitą, o mokyklai už suteiktą galimybę išvykti į netradicines pamokas kitoje aplinkoje.

Geografijos vyr. mokytoja Danguolė Savickienė