Vasario 16-osios minėjimas

Vasario 16-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena – visiems mūsų šalies gyventojams yra ypatinga data. Tai mūsų tėvynės gimtadienis. Šiemet jau šimtasis.

Vasario 16-osios, kaip ir kiekvieno gimtadienio, mūsų mokyklos mokiniai laukė nekantraudami. Šventę pradėjome giedodami Lietuvos valstybės himną, kuris sujungė ne tik susirinkusiųjų  rankas, bet ir širdis.

Istorijos mokytojo Marijano Buinicko parengta literatūrinė kompozicija nukėlė minėjimo dalyvius į Lietuvos valstybės kelio pradžią, leido pajusti to meto atmosferą, sužinoti, ką mąstė ir jautė žmonės, kuriems teko garbė pasirašyti Lietuvos Nepriklausomybės Aktą.

Klausydamiesi gražiausių eilių ir skambiausių dainų apie Tėvynę ir laisvę, grožėdamiesi įspūdingais priešmokyklinio ugdymo ir pradinių klasių mokinių šokiais, kuriems choreografiją sukūrė mokytojos B. Kasparienė ir K. Mikolajūnienė, pasipuošę šiai ypatingai progai supintomis trispalvėmis apyrankėmis (idėjos autorė mokytoja N. Lubienė), minėjome atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetį.

Vasario 16-ąją grupė mūsų mokyklos mokinių ir mokytojų dalyvavo šventiniuose renginiuose „Vienybė težydi“ Širvintose.